keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Pahojen poikien Metroid-musiikkia


Bad Dudes ei välttämättä ole monellekaan tuttu nimi, mutta ainakin pelimusiikkisovituksista perillä oleville se lienee tuttu. Ryhmittymä, johon kuuluu peräti 15 jäsentä (ainakin tällä hetkellä), on tehtaillut jo pidemmän aikaa sovituksia eri pelien musiikeista, kuten Chrono Triggeristä, Castlevania: Symphony of the Nightista, Super Dodge Ballista ja monista muista. Bad Dudesien aiemmasta tuotannosta 2009 julkaistu Chronotorious on erityisen suositeltava tutustumiskohde, sillä Chrono Triggerissä on monien mielestä yksi parhaista pelisoundtrackeista koskaan (ja samalla ehkä sovitetuimpia, ellei nyt Touhou-sarjaa lasketa), eivätkä Bad Dudesien sovitukset ole lainkaan hassumpia. Alkuperäis-soundtrackin takaa löytyvät Yasunori Mitsuda, Final Fantasysta paremmin tunnettu Nobuo Uematsu ja on mukana yksi kappale Noriko Matsuedaltakin.Nyt Bad Dudes on julkaissut uuden, peräti 71-minuuttisen sovitusalbumin Metroid-sarjan musiikeista pitkäikäisen pelisarjan 25-vuotispäivää kunnioittaakseen. Metroid Arrange 25th Anniversary Album sisältää sovituksia liki pelisarjan koko historian ajalta; osansa saavat Metroid, Metroid II, Super Metroid, Metroid Prime ja Metroid Prime 2. Levylle on saatu mukava kattaus erilaisia kappaleita ikonisesta ensimmäisen Metroidin teemamusiikista Metroid Primen ambientimpiin äänimaisemiin. Super Metroid saa eniten rakkautta osakseen usean kappaleen voimin, mikä ei toisaalta yllätä - onhan se monille varmasti nostalgisin sarjan peleistä (itselleni ainakin) ja sisältää paljon hyvää lähdemateriaalia mistä ammentaa.

Metroidin ajatonta kansitaidetta (USA- ja Eurooppa-versiot).


Musiikkityylien kirjo levyllä on monille pelimusiikkilevyille ominaisen runsasta vaihdellen funkahtavasta rokista elektroniseen drum'n'bassiin, syntikkapoppiin, rauhalliseen pianofiilistelyyn ja jopa laulua (tai lausuntaa) sisältävään posu yanin the next sunriseen, jossa on mukana myös retrompia NES-ääniä, joita saadaan lisää Kunal Majmudarin Credtroidsilla. Monimuotoisuudessaan vaikuttavin on kuitenkin Joshua Morsen In Search of the Last Metroid joka on 13-minuuttinen Super Metroid -sikermä.

Teknisesti ja tuotannoltaan levy on totuttuun tapaan huippuluokkaa, bassot murisevat jykevästi ja kaikki kuulostaa kirkkaalta ja selkeältä.

Levyä myydään Bandcampissa reilun kymmenen euron hintaan (tai hieman halvemmalla digitaalisesti), mutta sen voi myös kuunnella kokonaisuudessaan kyseisellä sivulla, joten ainakaan ei tarvitse ostaa sikaa säkissä vaikka pimeän avaruuden tunnelmissa liikutaankin!

PS. Toinen mainitsemisen arvoinen Metroid-albumin on ehdottomasti Metroid Metalin Varia Suite, muttei siitä nyt sen enempää, vaikka monet kehut sekin ansaitsisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti