tiistai 18. maaliskuuta 2014

Red Alert ja ohjekirjaOlin pistämässä joitain vanhoja PC-pelejä myyntiin, kun katsoin mitä kaikkea Red Alertin (PC) pahviloota pitääkään sisällään. (Peli on muuten ostettu aikoinaan Itäkeskuksessa sijainneesta Fun House -nimisestä pelikaupasta 120 markalla.)

Tavanomaisten juttujen lisäksi sieltä löytyi suomenkielinen ohjekirja, joka on varsin paksu ja yksityiskohtainen - ei tällaista nykyään tehdä. Toisaalta ehkä ihan hyväkin.

Sivu 12 näyttää tältä (klikkaa isommaksi):


Sivulta löytyy sellaisia helmiä kuten "Voit katsoa itse tai näyttää kavereillesi yhden kaikkien aikojen upeimmista alkudemoista eli C&C: Red Alert:in esinäytöksen näpäyttämällä hiiren kursorilla "Replay Introduction". Epäilemättä loistava ominaisuus.

Samoin alla on hienosti selitetty "Exit Game" valikon tarkoitus, ja muistutetaan että "Sitä sanaa ei täällä tunneta!" Mahtavan kantaaottavaa.

Sivulla 25 on lista "vaativimmista näppäimistökomennoista".
Ei muuten mitään jännää, mutta en muista koskaan käyttäneeni pikakomentoa tehdäkseni "pakkoliikettä". Vaativaa siitä tosin tekeekin hienosti lukemisen estävä fonttivalinta joka ei juuri taustasta erotu.

Seuraava aukeama on ehkä tyylikkäin koko vihkossa:
Etenkin nuo "Structures" -tekstit oikealla puolella ovat minusta varsin upeita.

Sivulta 33 löytyy kuvaus Tanyasta:
"Tanyaa ei voi jättää vartioon kuten muita taisteluyksiköitä; ilman hyökkäyskäskyä tyttö (huh!) ei toimi." Siis tyttö, HUH!

Sivulla 42 on menty ihan villiksi taiton kanssa.
"Units" -tekstit eivät ole edes osuneet laatikkoon, kun niitä on niin innoissaan heitelty. Insinööreille myös varoitus saksanpaimenkoirista: "Vaikka vartiokoirat onkin helppo tappaa, ne ovat tehokkaita myös insinöörejä ja varkaita vastaan."

Kyllä sitä ennen osattiin.

3 kommenttia:

  1. UNITS! Ei hitsi, mahtavaa :D tulee tästä mieleen se Turtles-pelin vihkonen, jota on selailtu jossain miiteissäkin. "Rikollisesti myrkytetty Hudson-joki" ja muita klassikoita. <3

    VastaaPoista
  2. Haha, tuosta en tiennyt, pitääkin lukea se joskus :D

    VastaaPoista
  3. Noh sentään tavutus on toiminut. Ainakin tuossa sivulla 42.

    VastaaPoista